Om den ceremonielle cacao

Historien bag Earth Stone Ceremoniel Cacao

Da vi første gang prøvede ceremoniel cacao, var der noget der trak i os, selvom det ikke føtes som den helt rigtige cacao for os. 
Vi mærkede kaldet og som så mange gange før og siden, var tegnet tydeligt. Der landede der en kontakt til Peru, lige i vores turban. Tak for det.
Vi fik en prøve hjem og mærkede med det samme at det var den helt rigtige cacao. 
Rund og kraftfuld. Vi mærkede vores hjerter åbne og vidste at denne cacao måtte ud til mange flere. Vi bestilte de føste150 kg hjem og de blev revet væk. Vi fik de vildeste tilbagemeldinger og beretninger om oplevelser med cacaoen. Cacaoentusiaster der havde prøvet alt hvad de kunne komme i nærheden af, af ceremonial grade cacao, fortalte at denne var den bedste og mest potente cacao de havde smagt.
Vi var og er blæst helt bagover af taknemmelighed.


Tak!

 

Cacao i sin rene form er blevet brugt som plantemedicin i tusinder af år i bl.a. Sydamerika til medicinske, åndelige og ceremonielle formål. I mayatraditionen oversættes ordet cacao bogstaveligt til "hjerteblod" og understreger den betydning, planten har i deres kultur. Cacao har været kendt for at åbne vores hjerter og hjælpe med spirituel opvågning. Cacao været brugt som medicin til at helbrede fysiske, mentale og åndelige sygdomme og har vist sig at øge immunforsvaret, sænke kolesterol og blodtryk samt føre til eufori og dybere spirituel forbindelse.

Kakaobønnerne indeholder en psykoaktiv ingrediens kaldet theobromin, som betyder  ”Gudernes føde”. Theobromin er et bittert alkaloid, som har vist sig at være mildt stimulerende, hvilket giver dig et boost af energi og forbedrer fokus samt hukommelseslagring.
Cacao øger også strømmen af ​​blod og ilt til hjernen samt frigivelse af endorfiner og dopamin - vores feel-good hormoner, som giver lykkefølelse og øger kreativit.

Cacao kan ikke sidestilles med det ofte meget forarbejdede produkt kakao som købes i supermarkedet, selvom begge kommer fra samme plante (dog forskellige sorter).I forarbejdningsprocessen går de fleste gode egenskaber til grunde.

 

Ceremoniel cacao / økologisk kakao